ПОДОЛАННЯ БАР’ЄРІВ У СПІЛКУВАННІ З НЕЧУЮЧИМИ ЛЮДЬМИ

Працівники Київського апеляційного адміністративного суду розпочали навчання з базових знань мови жестів для полегшення спілкування з відвідувачами суду, що мають порушення слуху.

Підтримку у реалізації цього проекту надають курси жестової мови «ЧУТИ СЕРЦЕМ» та їх засновник Анна Блощинська.Наразі жестовій мові навчаються п’ять працівників суду. Вони вивчають не лише загальні поняття, але й базові юридичні терміни.

                                              Ми говоримо: “Привіт” 🙂

Угнівенко Олег, головний спеціаліст ВЗРКА Київського ААС: «Згадайте свої враження, коли спостерігали за розмовою людей з порушеннями слуху. Виникає відчуття, що це дуже легко. Скажу чесно: важко починати, важко запам’ятати. Але я уже мав можливість перевірити свої знання, коли до мене мовою жестів звернулася дівчина з пропозицією взяти участь у благодійній акції. Не очікувано для неї, та й для себе, за допомогою початкових знань і простих жестів ми змогли знайти спільну мову».

Шкіль Ольга, прес-секретар Київського ААС: «За декілька занять ми вже вміємо говорити елементарні речення, словосполучення. Не очікуючи такого швидкого результату, ми почуваємо себе дітьми, які радіють першим крокам у досягненні мети. Для нас вона – надання швидкої, ефективної допомоги усім відвідувачам Київського апеляційного адміністративного суду незалежно від їхніх потреб».

ПРЕС-СЛУЖБА Київського ААС

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *