У НШ«Чути серцем»для дітей з вадами слуху новий виток у розвитку щодо співпраці

IMG_7210Дякуючи архипастирському благословінню, ректору КДСіА, керуючому справами УПЦ митр.Бориспiльского і Броварського Антонія студенти КДС будуть приймати участь в навчальному процесі школи «Чути серцем» для дітей з вадами слуху. Адже в київських духовних школах студенти з 2008 року, вивчають жестову мову, психологічні особливості людей з вадами слуху та місіонерсько-просвітницьку діяльність серед нечуючих в УПЦ.
Студенти будуть проводити бесіди для батьків, які чують, та нечуючих. Є такі духовні питання, на які не може відповісти викладач, а протягом занять у школі не завжди присутній священик. Майбутні богослови можуть дати кваліфіковані відповіді.
Рішення залучити семінаристів до викладання у школі «Чути Серцем» стало надзвичайно важливим – для студентів це чудова практика як для майбутніх священиків, батьки задоволені отриманими відповідями, а для учнів – нові знання та цікаві вчителі. Традиційно маленькі та дорослі нечуючі учні розпочали перший навчальний день із молебна у столичному Андрія – Володимирському храмі . Викладачі, семинаристи та діти помолились, попросили благословення на навчання у священика та розпочали заняття.
IMG_7170Іван Даруда (студент 3 кл.) розповів учням про храм, ікони, хресне знамення та про те, як поводитись у храмі. Анна Андріївна Блощинська (керівник школи, викладач КДС) запропонувала дітям перелік добрих справ, якими можна зайнятися у неділю,а також над якими поганими вчинками треба замислитися в цей день.

IMG_7225Після заняття у храмі діти із задоволенням зустріли улюбленого викладача Віктора Голішовця (студент 4 кл. КДС), який навчає учнів азам сучасного танцю «<рейк данс». Маленькі та старші учні під керіництвом викладача випробовують себе як артисти на сцені, а також зміцнюють свої фізичні сили, оскільки такий танець вимагає гарної фізичної форми.
IMG_7155Поки діти були зайняті на уроках, батьки із вадами слуху та чуючі мали можливість задати найактуальніші запитання новому викладачеві Тарасу Шелельо (студент 3 кл.КДС). Окрім того, чуючі батьки почали вивчення азів жестової мови.

IMG_7166 Анна Андріївна Блощинська (керівник школи, викладач КДС):«-Мені дуже приємно, що діти повернулися після канікул до нашої школи «Чути серцем». Вони подорослішали, стали серйознішими. Надзвичайно приємно також бачити й нові обличчя.
Цього року нововедення, зявилися нові викладачі, не абияки, а студенти Київської духовної семінарії.

         Автор Олена Полякова

Фото А.Стадник

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *