Київськи семінаристи записали відеопривітання на жестовій мові для нечуючих друзів з Різдвом Христовим!

Важко навіть уявити, що жестова мова в Україні вже існує щонайменше близько два століття. Саме ті минулі часи виявили перші свідоцтва існування спеціальних шкіл для нечуючих дітей та громад глухих людей.

З 2008 року жестову мову  викладають у Київській духовній академії і семінарії, та одразу на постійній основі. Студенти разом із викладачем Анною Андріївною Блощинською розбирають церковну термінологію жестами й записують окремі молитви у відеоформаті. Так, минулого року з’явилася молитва про мир в Україні мовою жестів  https://youtu.be/AdOIPb8ocDY.

Багатообіцяюче й водночас передбачувано розпочався для студентів-семинаристів 2 та 3 класів новий 2016 рік: майбутні священики звернулися із привітанням до нечуючої пастви України. Разом із викладачем «Основ жестової мови» А.Блощинською хлопці записали надзвичайно щире й сердечне відео на жестовій мові, у якому вітають з Різдвом Христовим нечуючих друзів. Відеозвернення справляє дуже позитивне враження. Можливо тому, що самі режисери та оператори міні фільму створили привітання власноруч та з щирим ентузіазмом. Відео в усіх локаціях (які, до речі, семінаристи обирали відповідно до власних вподобань) відзняв студент 2 класу М. Височанський, а монтував студент 1 класу Б. Купріянов. Викладачу та надихальниці А. Блощинській залишилося лише дещо допомогти з текстом привітання та перевірити правильність жестів. Як зазначила сама Анна Андріївна, родзинкою цього аматарськського відео семінаристів є його простота й щирість, які так добре характеризують майбутніх українських православних священиків.

Автор Олена Полякова

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *